Саме ці питання обговорювалися в ході робочої наради, яку організувала і провела Асоціація «Космос» 7 вересня у режимі онлайн.

У зустрічі взяли участь представники Державного космічного агентства України, підприємств-учасників Асоціації, а також організацій-партнерів (ГО «Дніпровський кластер», Асоціація підприємств авіапромисловості України «Укравіапром», Асоціація суднобудівників України «Укрсудпром», Асоціація «Аеропорти України» цивільної авіації).

Зустріч відкрив начальник Управління міжнародного співробітництва ДКАУ Роман Федонюк з інформаційним повідомленням про поточний стан міжнародної космічної діяльності в Україні, актуальні міжнародні космічні проєкти, а також можливість залучення до них вітчизняних підприємств та організацій.

Можливості для розвитку підприємств космічної галузі, наукових і високотехнологічних компаній і установ України напряму залежать від усвідомлення необхідності інтеграції в глобальний космічний ринок,  активного просування своєї продукції та послуг закордонним споживачам, участі в міжнародних проєктах та заходах.

Про це сказав у своєму повідомленні керівник міжнародної робочої групи Асоціації «Космос» Вадим Васильєв.  За його словами, саме на реалізацію вищезгаданих задач і спрямована діяльність робочої групи Асоціації. Так, протягом останніх років було створено мережу закордонних представників Асоціації у 12 країнах світу, які сприяють міжнародній діяльності підприємств-учасників, надають інформаційну підтримку, консультації щодо особливостей ведення бізнесу та просування продукції і послуг українських підприємств у відповідних країнах.

В рамках зустрічі відбулось знайомство з закордонними представниками Асоціації в  Канаді, Австралії, Португалії, Іспанії, Нідерландах, Швеції, Норвегії, Ізраїлі, Сінгапурі, Південній Кореї, Бельгії, Японії, Індонезії, Малайзії, Об’єднаних Арабських Еміратах.

Кожен представник розповів про можливості і перспективи налагодження партнерств і реалізації проєктів у своєму регіоні, а також ті проблеми, які стають на заваді активному просуванню України на закордонні ринки.

У підсумку зустрічі, яка тривала більше двох годин, учасники сформулювали ключові пріоритети на визначили першочергові кроки для сприяння інтеграції інтелектуального та науково-технічного потенціалу у глобальний космічний ринок.

 

Recent Posts
Форма зворотного зв'язку

Ви можете надіслати нам Ваші пропозиції або зауваження, через цю форму.