Управління ООН з питань космічної діяльності (UNOOSA) відкрило новий Інтернет-портал «Космос для Води» http://space4water.org, який є частиною зусиль щодо просування можливостей космосу для досягнення Порядку денного сталого розвитку до 2030 року та Цілей сталого розвитку ООН.

На порталі можна обмінюватись інформацією про проекти, супутникові місії, платформи, конференції, семінари, публікації, новини щодо водних ресурсів та управління ними за допомогою космічних технологій.

Інформацію щодо інших порталів та ініціатив Управління ООН з питань космічної діяльності можна отримати на сайті UNOOSA http://www.unoosa.org

 

Глобальні Цілі сталого розвитку були затверджені у 2015 році на саміті ООН з питань сталого розвитку. В 2017 році за ініціативи Уряду України була розроблена національна система Цілей сталого розвитку (86 завдань розвитку та 172 показники для моніторингу їх виконання).

http://www.un.org.ua/ua/tsili-rozvytku-tysiacholittia/tsili-staloho-rozvytku

 

Національна доповідь «Цілі сталого розвитку: Україна» може бути важливим підгрунтям Стратегії космічної діяльності України, яку розробляє Асоціація «Космос».

http://un.org.ua/images/SDGs_NationalReportUA_Web_1.pdf

 

Recent Posts
Форма зворотного зв'язку

Ви можете надіслати нам Ваші пропозиції або зауваження, через цю форму.