6-8 жовтня в Португалії, вже 7-й раз, проводилися щорічні AED DAYS 2020 (AED – Португальський авіаційний, космічний і оборонний кластер, www.aedportugal.pt).

Цього року, у зв’язку з епідемією Covid-19, робота форуму проходила в режимі он лайн.

В пленарних засіданнях і семінарах AED DAYS 2020 взяло участь понад  760 фахівців  з понад 300 компаній і організацій з 24 країн. Серед них – представники   Єврокомісії ( European Commission), Європейського космічного агентства (European Space Ageny), а також цілого ряду європейських компаній та підприємств –  Airbus, Bell Flight, OGMA-Indústria Aeronáutica de Portugal, S.A., FANUC Iberia та інш.

В рамках форуму було проведено 18 віртуальних виставок, а також  181 двостороння онлайн- зустріч в форматі В2В.

На пленарних засіданнях і семінарах було обговорено низку питань, зокрема, пов’язаних з пріоритетами розвитку космічних і оборонних програм і проектів.

Особлива увага приділялась питанням фінансування національних і міжнародних проектів із зовнішніх джерел, таких, як відповідні програми ЄС та Європейського космічного Агентства (ESA), а також залучення до співпраці партнерів з третіх країн.

Окреме засідання було присвячено оцінці впливу епідемії COVID-19 на стан космічної галузі.

В роботі AED DAYS 2020 взяв активну участь представник Асоціації «Космос» в Португалії та Іспанії Олександр Лях.

Впродовж форуму було проведено ряд двосторонніх онлайн-зустрічей і переговорів, зокрема, з Президентом AED José Neves, заступником директора Аерокосмічного кластера Андалузії (Іспанія) Melanie Durth, заступником керівника HEGAN – Аерокосмічного кластера країни Басків (Іспанія)  Martín Fernándes Loizaga і менеджером з питань зв’язків з промисловістю і проектів Національного космічного Агенства Португалії (Portugal Space) Manuel Wilhelm.

В ході вищезазначених зустрічей, окрім презентації космічної галузі України та Асоціації «КОСМОС», обговорювалися пріоритетні напрямки розвитку двостороннього співробітництва та спільної участі в міжнародних космічних проектах і програмах.

Також відбувся ряд двосторонніх В2В зустрічей, де, крім представлення Асоціації «КОСМОС» та її членів, були представлені інформаційні матеріали і ряд конкретних пропозицій, що надійшли до Асоціації для потенційних партнерів з числа учасників AED DAYS 2020.

Зокрема, 6-8 жовтня відбулися зустрічі і переговори з:

  • професором Filipe Lopes, головним інженером з питань розробки технологічних продуктів (INEGI, Університет м. Порто);
  • професором Fernando Lau – керівником проектів по бортовим системам для супутників і ракетоносіїв (Instiuto Superior Technico, м. Порто);
  • Sofie Lança – СЕО та засновник компанії «New Destinations»;
  • Daniel Pôças – менеджером з науково-технічних питань (промисловість, космос і оборона, Instituto de Telecomunicaçoes, м. Авейру);
  • Tiago Pardal – CEO компанії OMNIDEA (Portugal);
  • Paulo Chaves – керівником авіаційного і космічного бізнесу, ICQ Group.

По завершенні AED DAYS 2020 робота з вищезгаданими партерами тривала в частині конкретизації тематики співпраці, обміну інформаційними матеріалами, ідентифікації перспективних партнерів з української та португальської сторін.

Звіт за підсумками проведеної роботи, отримані презентаційні та аналітичні матеріали було надіслано на адресу дирекції Асоціації  з метою поширення серед підприємств-учасників.

 

Довідкова інформація.

  • Українська асоціація високотехнологічних підприємств та організацій  «КОСМОС» (Асоціація «КОСМОС», http://a-kosmos.com.ua/) – неприбуткове добровільне об’єднання підприємств, організацій,  установ та товариств усіх форм власності та відомчого підпорядкування,  які здійснюють, мають намір здійснювати або підтримують космічну  діяльність.
  • AED Cluster Portugal (AEDCP) – португальський авіаційний, космічний і оборонний кластер (www.aedportugal.pt), який було створено в 2016 році в якості приватної некомерційної організації. У 2017 році організація отримала від уряду Португалії знак “Стратегічний кластер національної конкурентоспроможності” в області аеронавтики, космонавтики і оборони.
  • Кластер об’єднує вже понад 80 організацій, створених в Португалії, і об’єднує основні зацікавлені сторони з трьох секторів, виступаючи в якості відправної точки і єдиного центру в Португалії для всіх національних і міжнародних гравців.
Recent Posts
Форма зворотного зв'язку

Ви можете надіслати нам Ваші пропозиції або зауваження, через цю форму.