26 жовтня 2020 року під головуванням Віце-прем’єр-міністра Олега Уруського в очолюваному ним Міністерстві з питань стратегічних галузей промисловості відбулась нарада про стан та проблемні питання космічної галузі України.

В ході предметної дискусії, до якої було залучено керівництво Мінстратегпрому, Державного космічного агентства України, Ради директорів Української асоціації високотехнологічних підприємств та організацій “Космос”, а також ДП “КБ “Південне”, ДП ВО “Південмаш”, ПрАТ “Елміз” та ДП ВО “Київприлад”, обговорювалась низка важливих питань. Серед яких: підготовка проєкту Концепції Загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми України на 2021-2025 роки та розробка ракетоносія легкого класу.

За підсумками наради було погоджено створення Робочої групи з підготовки Загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми України на 2021-2025 роки, а також було наголошено на необхідності активізації зусиль щодо подальшої роботи з розробки та підготовки документів стратегічного планування. Крім того, Державному космічному агентству України було надано доручення щодо підготовки переліку перспективних інвестиційних проектів в космічній галузі.

Recent Posts
Форма зворотного зв'язку

Ви можете надіслати нам Ваші пропозиції або зауваження, через цю форму.